Nieuwe Maatregelen | Het Zesspan
Nieuwe Maatregelen
Corona
28 september, 2020 door

 Door de nieuwe corona-maatregelen die gister bekend zijn gemaakt, zijn wij genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen voor de lessen. 

Met iedere ruiter/amazone mag één begeleider mee komen. 10 Minuten voordat de les begint mogen jullie de manege binnenkomen. In de 10 minuten voordat de les begint mogen de ruiter/amazone en begeleider de pony uit de stal halen en gereed maken voor de les. Dat betekent dus hoeven uitkrabben, het hoofdstel om doen, beugels op maat maken en opstappen. 

Broertjes en zusjes zijn helaas niet welkom. Wij begrijpen dat dit voor sommigen lastig te realiseren is. Helaas zit er in dat geval niets anders op dan met z'n allen in de auto te wachten en de ruiter/amazone alleen naar binnen te laten. Wij helpen dan mee met het opstappen. 

Zodra de les begint moeten alle begeleiders de manege verlaten en in de auto wachten. De uitgang is op een nieuwe plek, namelijk de grote deur aan de zijkant van de manege. Dus de deuren waar de pony's uitkwamen toen we buiten reden. Dit is voor ons ook even wennen, en kijken of het handig is. De reden waarom we deze plek als uitgang hebben, is om dat de kinderen na de les zelf naar de parkeerplaats toe lopen. Als ze de nieuwe uitgang nemen dan is er nog een breed pad waarop de begeleiders de kinderen eventueel kunnen opvangen. De kinderen lopen dan dus niet direct de parkeerplaats op. 

Verder zijn de kantine en toiletten gesloten.

Deze regels gelden voor alle lessen, behalve de kabouterlessen. Het is ons nog niet helemaal duidelijk hoe wij voor die lessen mogen handelen. Hierop komen we later deze week nog terug. 

We vinden het net als iedereen heel vervelend dat we weer een stap terug in de tijd moeten. Hopelijk blijven we door de nieuwe regels allemaal gezond en is het snel weer tijd voor versoepeling. 

28 september, 2020
Deel deze post
Archief

Lees volgende
Dag juf Anouk!