Nieuwe update | Het Zesspan
Nieuwe update
Corona
25 maart, 2020 door

1,5 week geleden werd Nederland voor een groot deel stil gelegd. Wij hoopten van harte dat dit tot en met 6 april zou duren. Helaas is ons duidelijk geworden dat de eindstreep nog lang niet in zicht is. 

Dit maakt dat wij, net als menig ander, zorgen hebben over hoe het de komende tijd verder moet. De kosten lopen gedeeltelijk door, want de pony’s moeten dagelijks eten en verdienen schoon stro in de stal.

Normaal gesproken ontvangen jullie in de eerste week de factuur voor het lesgeld, maar dit voelt voor ons wrang omdat we deze lessen niet kunnen bieden. Ook inhaallessen kunnen niet oneindig worden opgespaard, want op enig punt zal dit moeten worden ingepland. En als iedereen daar gebruik van maakt dan zullen de pony’s overwerkt raken. Dat mag ook niet de bedoeling zijn. 

Vandaar dat we met een oplossing willen komen. De lessen tot 6 april worden gefactureerd (zoals ook aangegeven in een eerder bericht) en kunnen als inhaalles worden ingepland op een later moment. Vanaf 6 april zullen wij niet meer factureren. Hopelijk vinden jullie dit een goede oplossing, en kunnen we door deze regeling een beetje ‘geven en nemen’. 

De pony’s genieten nu van een lange vakantie. Dit is niet zo positief als het lijkt. De pony’s hebben beweging nodig, en kunnen ziek worden van te veel eten. De suikers die in het (groeiende) gras zitten, zijn hier vooral de boosdoener in. 

Wij zitten zelf nog heel erg in dubio wat nu de juiste weg is om dit te voorkomen. 62 pony’s in beweging houden is niet zomaar iets, maar tegelijkertijd willen wij ons aan de voorschriften van het RIVM te houden. In overleg met de overheidsinstanties merken wij dat de paardensport een grijs gebied is waar niet altijd 1 regel voor geldt. In de komende dagen hopen wij meer duidelijkheid te krijgen in wat wij hierin mogen. Mocht hierin iets van belang zijn voor jullie om te weten, dan komen wij hier zeker op terug.

Wij wensen jullie veel gezondheid toe, en hopelijk tot snel!

25 maart, 2020
Deel deze post
Archief