Cees Slings | Het Zesspan

Cees Slings

Componist, produces, arrangeur

Vader van Vera die al vanaf haar 4e bij Het Zesspan rijdt.


Odoo • Tekst en afbeelding

Cees schreef in het verleden heel veel tunes en leaders voor bekende televisieprogramma's, tv-dramaseries, spelshows, documentaires en wildlife films. Maar ook bij het 'paardenpubliek' is Cees bekend.

In 1996 vind een wereldpremière plaats als Cees de muziek componeerd voor een paard: Bonfire's Symphony. Met deze muziek wint de inmiddels heel bekende dressuuramazone Anky van Grunsven op de Olympische Spelen de zilveren medaille in Atlanta (1996), en de Olympisch Gouden medaille in de kür op de muziek in Sydney 2000 en opnieuw een Olympisch gouden medaille in Athene 2004. De muziek die Cees voor Anky schreef is inmiddels wereldberoemd geworden in de paarden en dressuurwereld.

In 2002 componeerd Cees in opdracht de muziek voor Dierenpark Amersfoort die drie nieuwe thema elementen in haar park heeft gebouwd: muziek voor de Japanse tuin, De Stad Der Oudheid en de Kashba. Die muziek heeft zoveel succes dat het Dierenpark Amersfoort aan Cees vraagt om een CD te maken met daarop allemaal liedjes over speciale dieren in het park. Van de CD Knuffelpleinliedjes die Cees daarna produceert worden bijna 150.000 exemplaren verkocht.

In 2004 produceren Slings & Kerkhof de DVD/CD 'Anky's Music: From Atlanta to Athens'. Op de DVD staat o.a. 'The Making of L'Esprit CHanson': de winnende freestyle op de Olympische Spelen van Athene en een documentaire waarin alle zeven beroemde muziekkuren van Van Grunsven, die het duo in de periode 1996 tot en met 2004 voor haar maakten, worden belicht door de makers én opdrachtgevers Anky van Grunsven en haar trainer/coach Sjef Janssen. Wereldwijd zijn er 140.000 kopiën verkocht.