Dressuurwedstrijd | Het Zesspan

Dressuurwedstrijd

Op 1 november organiseren wij de dressuurwedstrijd! Alle ruiters en amazones van Het Zesspan hun kunsten laten zien aan de jury!

Er zijn verschillende niveaus zodat het voor iedereen leuk is. De jury beoordeelt de kinderen waarna de prijsuitreiking plaats zal vinden. Hierbij ontvangt iedereen een prijs.

De wedstrijd vindt plaats op zondag 1 november. De tijden zijn afhankelijk van het aantal inschrijvingen en dit zal 1 week voor de wedstrijd bekent worden gemaakt. Houdt er daarom rekening mee dat deelnemers zowel om 09:00 als om 14:00 ingedeeld kunnen worden.

Deelname aan de dressuurwedstrijd kost €19,50


Voorbereiding

Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen ontvang je tijdens de les een speciaal wedstrijdboekje waar je alle benodigdheden voor de wedstrijd kan vinden: de proef, de uitleg van de figuurtjes en extra wedstrijdweetjes.

 Pony keuze

Je mag 3 voorkeuren doorgeven voor de wedstrijdpony. Het is verstandig om een pony te kiezen waar je al eens op hebt gereden. Kies dus niet voor de mooiste/kleinste/grootste, maar voor de pony waar je samen het beste team mee vormt. Zie hier een overzicht van al onze bewoners.

 

 

De wedstrijd

 Voorafgaand aan de wedstrijd krijg je even de tijd om je pony mooi te maken door te borstelen en eventueel te vlechten. Daarna mag je even losrijden.

Tijdens de dressuurwedstrijd leest een juf de dressuurproef voor. De kinderen uit de beginnersbak en doorstroombak krijgen hier indien nodig extra aanwijzingen bij.  

Aanmelden

Wil je mee doen aan de wedstrijd? Leuk! Kies hieronder voor jouw niveau, en meld je aan.