top of page

Vacature Instructeur

11,5 uur, of in overleg

Wij zoeken een  juf voor onze kinderlessen.

Het doel

Wekelijks komen kinderen naar onze manege om de basis te leren van het ponyrijden. Plezier staat hierbij voorop, en hiervoor wordt wekelijks een andere lesplanning geschreven. Wij zoeken een juf die op een kindvriendelijk manier een aantal lessen geeft.

Dit ben jij

 • Kindvriendelijk

 • Vlotte en gezellige babbel, waardoor er geen stiltes vallen in de les

 • Goed in het onthouden van namen

 • Ervaring met paarden

 • Je hebt, of bent bezig met een instructeursdiploma
   

Het werk ziet er zo uit

Je bent verantwoordelijk voor het geven van wekelijkse lessen. De lesplanning wordt hiervoor geschreven zodat alle kinderen volgens dezelfde structuur ponyrijden, maar ook genoeg afwisseling krijgen.

Voorafgaand van de lessen krijg je te horen wat de lesplanning inhoudt. Op de manege krijg je een lijst met daarop alle namen van de kinderen en op welke pony’s ze zijn ingedeeld. Vaak zijn het dezelfde kinderen, maar er zal ook regelmatig iemand bij zitten die komt inhalen.
 

Net voordat de les start kijk je even of dat alle pony’s die voor de les nodig zijn, ook allemaal al van stal zijn en zodra de bak vrij is help je de kinderen met opstappen.

En dan gaat het echte werk beginnen! De kinderen hebben allemaal een oortje in, en jij geeft les met een microfoontje. In de les houd je de lesplanning als leidraad, maar natuurlijk mag je er je eigen draai aan geven. Belangrijk is dat er tijdens de les veel aanwijzingen worden gegeven en tegelijkertijd een gezellige les is waarin de focus ligt op wat goed gaat bij de kinderen. Je hebt een actieve houding in de les, en het zou kunnen dat je een keer mee moet rennen naast een pony als het kind bijvoorbeeld bang is.

We hebben 5 verschillende niveaus op de manege, en bij de eerste 2 niveaus is er een extra assistent in de bak die je helpt met het begeleiden van de kinderen.

Iedere 8 weken ontvang je een lijst met de namen van kinderen waarop je kan aangeven op welke pony je ze de volgende periode ingedeeld wil hebben, of misschien mogen ze zelfs wel door naar een volgend niveau?

Bij voorkeur zoeken we iemand voor de volgende werktijden:

 • Maandag 15:30 – 17:45

 • Dinsdag 15:15 – 17:15

 • Woensdag 14:45 – 18:45

 • Vrijdag 16:00 – 19:15
   

Er is een mogelijkheid om hierin te schuiven, en/of een gedeelte hiervan te werken.

Lijkt dit je leuk?

Klik dan hier voor de sollicitatievragenlijst, of stuur een mailtje! We horen graag van je!

bottom of page