top of page

Vacature Instructeur Voltige

4 uur

Wij zoeken een nieuwe juf voor onze voltigelessen en voltigeshowgroep.

 

Het doel

Wekelijks komen kinderen naar onze manege voor een voltigeles. Er zijn 3 verschillende niveaus en een showles. Wij zoeken een juf die de leiding neemt in dit hele stuk: lesplanning, lesindeling, geven van de lessen, bedenken van een voltigeshow en het zoeken naar plekken om de voltigeshows te geven.

 

Dit ben jij

  • Kindvriendelijk

  • Vlotte en gezellige babbel, waardoor er geen stiltes vallen in de les

  • Ervaring met voltige óf enthousiast om hierin zelf te verdiepen

  • Ervaring met paarden

  • Creatief om een voltigeshow in elkaar te zetten

  • Assertief, om 3 evenementen per seizoen te vinden waar een voltigeshow gegeven kan worden

  • Instructeursdiploma is een pré


Het werk ziet er zo uit

De voltigelessen worden gegeven op donderdagmiddag van 16:50 tot 19:00. Voorafgaand van de les heb je een lesplanning uitgewerkt met wat je gaat doen. Nieuwe oefeningen kan je zelf bedenken, maar ook YouTube staat er vol van.
 

Tijdens de donderdagles zijn er 3 voltigepony’s met longeurs, en 1 voltigebok met assistent in de les. De assistent bij de voltigebok krijgt van jou te horen wat ze met de kinderen gaat oefenen, als de kinderen niet op de pony bezig zijn. Jij geeft de aanwijzingen voor de kinderen op de pony’s.
 

Op woensdagavond is er om de week een showles. De kinderen voor deze showles kies jij uit vanuit de normale lessen. Tijdens de showles zijn er ook 3 pony’s met longeurs en ook een voltigebok. Bedenk zelf de choreografie, zorg voor de muziek en oefenen maar! 3x per jaar willen we de kinderen op show laten gaan, en natuurlijk zorg jij dat deze shows plaats gaan vinden. Op de showdagen leid jij alles in goede banen.
 

In de zomervakantie is er geen voltige/showles. In overleg draai je dan mee met de ponykampen of je houdt vakantie. In de andere schoolvakanties is het aan jou of dat de showles wel/niet door gaat. 
 

Lijkt dit je leuk?

Klik dan hier voor de sollicitatievragenlijst, of stuur een mailtje! We horen graag van je!

bottom of page