Het Zesspan - Lesaanbod op de manege

Lesaanbod

----------------

Kabouterles

Vanaf 3 jaar 

De kabouterles wordt gegeven op zaterdagmiddag. Lessen kunnen per keer worden ingepland. 

9,50 per les    Meer info

Groepsles

Vanaf 5 jaar
Van maandag tot en met zaterdag worden er groepslessen gegeven. Een les duurt een half uur, plus 10 minuten om op en af te stappen

9,50 per les   Meer info  

Privéles

1 op 1 les
Op verschillende dagen geven wij privélessen. Kom je voor het eerst of wil je juist extra oefenen? Kan allemaal!

vanaf 21,-       Meer info 

Carrouselles

Vanaf de grote bak

Met onze showgroepen geven we regelmatig demonstraties. Carrousel is er hier één van. Er is een wachtlijst om hier aan mee te doen.

10,- per les    Meer info

Voltigeles

Vanaf 5 jaar
Voltige is een combinatie van turnen en ponyrijden. Om mee te doen hoef je niet op ponyrijles te zitten. 

9,50 per les   Meer info  

Springles

Vanaf de doorstroomles
Op maandag en woensdag worden er springlessen gegeven. Deze lessen duren een uur.

17,- per les       Meer info 


Algemene Informatie

Odoo + afbeelding en tekst

Algemeen

We hebben 60 shetlandpony's met een stokmaat van 90 tot en met 130 cm. Omdat de pony's niet al te groot zijn, hebben we een lengtegrens van 1.60 meter en gewichtsgrens van 50 kilo. Als je net begint met ponyrijden staat de grens op 1.50 meter omdat onze grotere shetjes net te moeilijk zijn om mee te beginnen. 

We hebben de beschikking over 2 binnenbanen, waardoor het qua weersomstandigheden altijd door kan gaan.

Tijdens de les rijden wij met oortjes in (met normale mini-jack plug, geen iPhone aansluiting). Alle ruiters zijn verplicht om deze te dragen en zullen ingeplugd worden in een ontvangertje waardoor de juf te horen is. Mocht je geen oortjes bij hebben, zijn deze ook te verkrijgen aan de balie of in de webshop. We hebben gemerkt dat de kinderen zich beter kunnen concentreren tijdens de les met oortjes in, en er meer rust op de manege heerst. 

De basis

Ponyrijden is heel leuk en ontspannend! Er zijn wel een aantal punten waar je van moet weten zodat er minder kans is op ongevallen of blessures. 

 Hier vind je meer informatie. 

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst                 

Tijdens de les

 Tijdens de les mogen ouders, broertje en zusjes blijven kijken. Om de rust voor de pony's, maar ook in de les, vragen we iedereen zo stil mogelijk te zijn. 

Broertjes en zusjes mogen in de hooiberg spelen en natuurlijk mag je de pony's die in de stal staan aaien en poetsen. Let wel op, pony's met een extra rekje op hun stal mag je met rust laten. 

Ook op de boerderij mag je een kijkje nemen, je mag alleen niet op de kuilen die met autobanden bedekt zijn lopen of spelen. Hier zit voer in voor de koeien als ze in de winter op stal staan. Als je op het plastic loopt dan komen er gaatjes in en gaat het voer overstuur waardoor het niet meer gebruikt kan worden.