Nieuwtjes | Het Zesspan
Nieuwtjes

Zesspan Trui


Tatatataa!! Zie hier onze modellen met de nieuwe Zesspan truien. Online in de webshop te bestellen, of af te halen bij de balie. 

MEER INFO

Nieuw! Vrij Rijden


Ben jij helemaal gek van de shetjes en wil jij wel extra tijd met één van hen doorbrengen? Dat kan op onze 'Vrij-Rijden' dagen! 1,5 uur lang is jouw gekozen pony helemaal van jou. Daarvan kan je 3 kwartier vrij rijden. Je hebt dus tijd genoeg om lekker te poetsen, zelf op te zadelen en daarna te genieten van het rijden. Voor een ponygek als jij is dat vast geen straf!

Al enthousiast geworden? Meer info via de onderstaande link.

MEER INFO

Nieuwe bewoners!


We hebben nieuwe bewoners🥳! Mogen wij jullie voorstellen aan Diegolientje (links) en Cosmolientje (rechts). Welkom bij de club heren! 

Kom jij de nieuwe pony's binnenkort bewonderen? 

Tijd voor het Herfstfestijn!


Het is bijna herfstvakantie en dat betekent dat we weer iets leuks organiseren! Dit keer is het tijd voor ons herfstfestijn!

We hebben een volle planning: het springparcours staat klaar, we gaan spelletjes met de pony doen, en... je mag op de foto met je lievelingspony! Natuurlijk krijg je de foto mee naar huis en daarvoor gaan we ook nog iets moois knutselen. Aan het herfstfestijn kan iedereen meedoen die op ponyrijden zit. Ook hebben we een speciale kabouterversie. 

Meer info of meedoen? Klik op de onderstaande knop!

Nieuwe Maatregelen

 Door de nieuwe corona-maatregelen die gister bekend zijn gemaakt, zijn wij genoodzaakt een aantal maatregelen te nemen voor de lessen. 

Met iedere ruiter/amazone mag één begeleider mee komen. 10 Minuten voordat de les begint mogen jullie de manege binnenkomen. In de 10 minuten voordat de les begint mogen de ruiter/amazone en begeleider de pony uit de stal halen en gereed maken voor de les. Dat betekent dus hoeven uitkrabben, het hoofdstel om doen, beugels op maat maken en opstappen. 

Broertjes en zusjes zijn helaas niet welkom. Wij begrijpen dat dit voor sommigen lastig te realiseren is. Helaas zit er in dat geval niets anders op dan met z'n allen in de auto te wachten en de ruiter/amazone alleen naar binnen te laten. Wij helpen dan mee met het opstappen. 

Zodra de les begint moeten alle begeleiders de manege verlaten en in de auto wachten. De uitgang is op een nieuwe plek, namelijk de grote deur aan de zijkant van de manege. Dus de deuren waar de pony's uitkwamen toen we buiten reden. Dit is voor ons ook even wennen, en kijken of het handig is. De reden waarom we deze plek als uitgang hebben, is om dat de kinderen na de les zelf naar de parkeerplaats toe lopen. Als ze de nieuwe uitgang nemen dan is er nog een breed pad waarop de begeleiders de kinderen eventueel kunnen opvangen. De kinderen lopen dan dus niet direct de parkeerplaats op. 

Verder zijn de kantine en toiletten gesloten.

Deze regels gelden voor alle lessen, behalve de kabouterlessen. Het is ons nog niet helemaal duidelijk hoe wij voor die lessen mogen handelen. Hierop komen we later deze week nog terug. 

We vinden het net als iedereen heel vervelend dat we weer een stap terug in de tijd moeten. Hopelijk blijven we door de nieuwe regels allemaal gezond en is het snel weer tijd voor versoepeling. 

Dag juf Anouk!

Juf Anouk gaat ons verlaten! Ontzettend jammer, want we mogen toch wel stellen dat zij bij het meubilair hoort van Het Zesspan. Sinds haar 4e liep ze al samen met haar zus rond op de manege, en nu 22 jaar later is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Lieve Anouk, we gaan je missen maar natuurlijk wensen wij jou heel veel plezier en succes bij je nieuwe job!


Verzorgingslessen

Weet jij hoe je je pony uit en in de stal moet zetten, hoe je opzadelt en het hoofdstel om doet? Of wat de volgorde is in het poetsen? Wij leren het je heel graag tijdens de verzorgingsles. En het leuke is; je doet de verzorgingsles samen met je papa of mama!

Aan het einde van de les hopen we dat iedereen naar huis gaat met het enige echte op- en afzadeldiploma. Het is leerzaam voor zowel beginnende als meer ervaren ruiters. 


MEER INFO

Ga jij mee op buitenrit?

Onze agenda was voor a.s. donderdag nog leuk, en het wordt heel mooi weer. Dus wij dachten: laten we een buitenrit organiseren! Ga jij met ons mee?
We vertrekken in verschillende niveaus en zelfs voor de kabouters is er een aparte groep.

MEER INFO

Laatste lesweek voor de zomervakantie!

Het is alweer bijna zomervakantie! Deze week starten we met onze laatste lesweek. Mocht het weer het toelaten, gaan we lekker een buitenrit maken. Als het regent gaan we binnenrijden. Vergeet je dan alsnog je oortjes niet? Vanaf 20 juli gaat bij ons de zomervakantie in. Dit houdt in dat de groepslessen voor 6 weken stoppen, we starten weer op 31 augustus. Kan jij de pony's niet missen tijdens de vakantie? Dan kan je je nog opgeven voor onze ponykampen of het ponyleasen. 

We wensen iedereen alvast een fijne zomervakantie toe!


Pony's wassen

Lekker weertje vandaag! Omdat we buiten moeten rijden staat de zon wel heel fel op ons gericht, vandaar dat we de pony's gaan wassen
Je mag je cap dus thuis laten en een korte broek aan trekken. Denk wel aan dichte schoenen, met slippers mag je niet bij de pony's komen.

We bekijken het deze week per dag wat haalbaar is voor de pony's.

We zijn weer begonnen! 

Wat zijn we blij dat we weer gestart zijn! Wel met de nodige maatregelen, zo rijden we bijvoorbeeld buiten en houden we 1,5 meter afstand van elkaar. 

Graag willen we jullie aan herinneren om de oortjes (met normale mini-jack plug, geen iPhone aansluiting) mee te nemen naar de groepslessen. Buiten hebben we namelijk geen luidsprekers staan om de juf verstaanbaar te maken. Alle ruiters zijn verplicht om deze te dragen en zullen ingeplugd worden in een ontvangertje waardoor de juf te horen is. 

Probeert dit thuis vast uit met je cap op, en schudt ook even met je hoofd. Als de oortjes uitvallen kan je een brede haarband om doen en die over het oortje heen schuiven, of wellicht een stukje leukoplast. Zorg dat je de oortjes (en evt. haarband) bij aankomst op de manege al in hebt, en je cap op, dan kunnen we snel met de les beginnen.

Ook willen we de ouders graag verzoeken om tijdens de les bij een pion te blijven staan. Dit is toegestaan voor één begeleider per kind. Broertjes en zusjes mogen het liefst thuisblijven. Mocht dit echt niet mogelijk zijn, dan kunnen zij tijdens de les in de auto blijven.

Doeboek

Voor later dit jaar hadden wij gepland staan om een vakantie-doeboek te maken. Door alle toestanden hebben we dit idee naar voren gehaald en zijn we snel aan de slag gegaan. Met resultaat! Het doeboek is af!

Met dit doeboek hoef je de pony’s een beetje minder te missen en minder te vervelen! Het zijn 54 bladzijdes die vol zitten met puzzels, weetjes, knutselideeën, kleurplaten en 2 posters. Als klap op de vuurpijl zit er ook nog een sleutelhanger bij! Voor de gelegenheid hebben we ook meteen een webshop gemaakt waar je het kan kopen. Zie hiervoor onderstaande link

WEBSHOP 

Nieuwe update

1,5 week geleden werd Nederland voor een groot deel stil gelegd. Wij hoopten van harte dat dit tot en met 6 april zou duren. Helaas is ons duidelijk geworden dat de eindstreep nog lang niet in zicht is. 

Dit maakt dat wij, net als menig ander, zorgen hebben over hoe het de komende tijd verder moet. De kosten lopen gedeeltelijk door, want de pony’s moeten dagelijks eten en verdienen schoon stro in de stal.

Normaal gesproken ontvangen jullie in de eerste week de factuur voor het lesgeld, maar dit voelt voor ons wrang omdat we deze lessen niet kunnen bieden. Ook inhaallessen kunnen niet oneindig worden opgespaard, want op enig punt zal dit moeten worden ingepland. En als iedereen daar gebruik van maakt dan zullen de pony’s overwerkt raken. Dat mag ook niet de bedoeling zijn. 

Vandaar dat we met een oplossing willen komen. De lessen tot 6 april worden gefactureerd (zoals ook aangegeven in een eerder bericht) en kunnen als inhaalles worden ingepland op een later moment. Vanaf 6 april zullen wij niet meer factureren. Hopelijk vinden jullie dit een goede oplossing, en kunnen we door deze regeling een beetje ‘geven en nemen’. 

De pony’s genieten nu van een lange vakantie. Dit is niet zo positief als het lijkt. De pony’s hebben beweging nodig, en kunnen ziek worden van te veel eten. De suikers die in het (groeiende) gras zitten, zijn hier vooral de boosdoener in. 

Wij zitten zelf nog heel erg in dubio wat nu de juiste weg is om dit te voorkomen. 62 pony’s in beweging houden is niet zomaar iets, maar tegelijkertijd willen wij ons aan de voorschriften van het RIVM te houden. In overleg met de overheidsinstanties merken wij dat de paardensport een grijs gebied is waar niet altijd 1 regel voor geldt. In de komende dagen hopen wij meer duidelijkheid te krijgen in wat wij hierin mogen. Mocht hierin iets van belang zijn voor jullie om te weten, dan komen wij hier zeker op terug.

Wij wensen jullie veel gezondheid toe, en hopelijk tot snel!

Nieuwe maatregelen Corona - Manege gesloten

Net als heel Nederland zijn wij enorm onder de indruk van de heftige maatregelen die zijn genomen om het Coronavirus te lijf te gaan. De huidige situatie voelt voor ons als onwerkelijk, maar bovenaan staat de gezondheid van iedereen.


Voor de manege is in ieder geval één ding duidelijk: van 16 maart tot en met 5 april zullen alle activiteiten en lessen op de manege vervallen.


Wij hopen van harte dat deze maatregelen voldoende zullen zijn. Wij wensen iedereen veel gezondheid en sterkte toe, en we zien jullie heel graag vanaf 6 april weer op de manege.

Maatregelen Corona - Lessen gaan gewoon door. 

Nu niemand meer om de maatregelen van het Coronavirus heen kan, willen ook wij helderheid brengen over wat dit voor de manege betekent.

Alle geplande lessen en activiteiten gaan gewoon door, aangezien er geen 100 personen tegelijkertijd aanwezig zijn.

Deze week hadden wij als test willen gebruiken om al het publiek vanuit de kantine de les te bekijken. Dit ter bevordering van de concentratie van de kinderen. Uiteraard hebben wij deze test gestaakt en mag de les ‘gewoon’ weer langs de bakrand worden bekeken. Overigens is het ons tijdens de 2 dagen dat dit wel is uitgevoerd, heel goed bevallen en pakken wij dit graag weer op als het Coronavirus is verslagen.

Ben je verkouden, heb je keelpijn of koorts? Dan willen wij vragen je aan de richtlijnen van het RIVM te houden: meld je af voor de les en blijf thuis. Lessen kunnen tot de zomervakantie worden ingehaald.

Verder willen wij vragen om zo min mogelijk extra publiek mee te nemen en minimaal contact te maken.

Hopelijk kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat het Coroavirus ons niet dwingt tot verdere maatregelen.

Behendigheidstraining

In de voorjaarsvakantie houden we naast de reguliere ponyrijlessen ook een behendigheidstraining!

 We gaan een heel behendigheidsparcours uitleggen; lukt het jou om op je pony door het labyrint te sturen, een hek te openen en te sluiten, en hoe goed kan jij rijden met de teugels in één hand? We gaan het allemaal uitproberen! Ook gaan we carrousel rijden en een heleboel leuke spelletjes doen!

Aanmelden of meer info? Klik op de onderstaande link.

BEHENDIGHEIDSTRAINING Even voorstellen... Joepelientje!

Mogen we jullie voorstellen aan... Joepelientje!
J oep is een stoere jongen, en gaat eerst nog even goed oefenen voordat hij in de lessen mee gaat rijden. Kom jij Joep ook bewonderen?