Het Zesspan - Pony Cursus

Pony Cursussen


Doe jij mee met één van onze Pony Cursussen? We organiseren verschillende workshops met ieder een ander thema. Wat denk je bijvoorbeeld van een Cursus Grondwerk, of Cursus Carrouselrijden? Of Working Equitation (door een obstakel parcours rijden met je pony?) Een cursus Proefgericht rijden of Crossen? Het kan niet anders dan dat je nu enthousiast wordt!

Deze workshops worden elke vrijdagavond gegeven, en duren 3 à 4 keer (al naargelang het workshopthema).

Cursus Grondwerk

Bij Grondwerk doe je oefeningen naast de pony, in plaats van er op. Je hebt vast wel eens gehoord dat de pony jouw gedrag spiegelt. Jouw lichaamstaal heeft invloed op de pony. We gaan hiermee aan de slag.  Lukt jou om jou om de pony te laten doen wat jij wilt?

Ook leggen we je alles uit over het gedrag van je pony, en we gaan kijken of dat jouw pony misschien wel een kunstje wil leren.

Meer info      

 9, 16 en 23 april
 18:15 - 19:15 
 54,-
 Voor ieder niveau  (ook niet-leden)

Cursus Carrouselrijden

Met Carrouselrijden rijd je twee aan twee, figuren op muziek. Samenwerking is heel belangrijk bij dit onderdeel, want het moet er natuurlijk zo gestroomlijnd mogelijk uit zien.

Volgt later
18:15 - 19:15
Volgt later
Volgt later

Cursus Working Equitation

Stel je voor dat je koeien van het land moet halen en dat te paard gaat doen. Onderweg kom je smalle bruggetjes tegen, moet een hek open worden gemaakt en de tijd dringt, want het wordt al donker... Al die onderdelen bij elkaar is Working Equitation: dressuur, springen en behendigheid! 

 Volgt later
 18:15 - 19:15 
 Volgt later
 Volgt later

Cursus Proefgericht rijden

Wil je mee doen met één van de wedstrijden die we binnenkort weer gaan organiseren? Dan is de cursus Proefgericht rijden heel handig! Alles in deze cursus wordt bekeken door de ogen van de jury. De puntjes worden op de i gezet, zodat je de jury tijdens een echte wedstrijd een poepie kan laten ruiken!


Volgt later
18:15 - 19:15
Volgt later
Volgt later

Cursus Crossen

Crossen over bijzondere hindernissen: ontzettend leuk maar ook heel leerzaam! Conditie en balans en vertrouwen tussen zowel ruiter als pony zijn heel belangrijk, en zullen zeker ook tijdens deze cursus aan bod komen.

 Volgt later
 18:15 - 19:15 
 Volgt later
 Volgt late