Pony Leasen | Het Zesspan

Vrij rijden


Ben jij helemaal gek van de shetjes en wil jij wel extra tijd met één van hen doorbrengen? Dat kan op onze 'Vrij-Rijden' dagen! Iedere 2 weken kan je één uur vrij rijden. Voorafgaand van het rijden moet er gepoetst worden en moet je zelf opzadelen. Voor een ponygek als jij is dat vast geen straf!

Hoe werkt het?

Je kan één pony kiezen om één uur mee vrij te rijden. Dit is dus zonder juf, want je neemt zelf één begeleider mee die toezicht houdt.

Voorafgaand aan het uur rijden moet je zelf de pony borstelen en opzadelen. We hebben filmpjes voor je opgenomen zodat jij en je begeleider dit zelf kunnen.

DE FILMPJES

Wanneer?

We organiseren het Vrij-Rijden iedere 2 weken op zondagochtend.
Je kan per keer afspreken en dus kan je het eenmalig doen of vaker. Je kan ook per keer een andere pony uitkiezen. 

Na betaling ontvang je een mail waarmee je een plek in de bak kan reserveren. Je kan hiervoor kiezen uit 09:30 of 10:30. 

Voor wie?

Voor het Vrij-Rijden moet je rij-ervaring hebben. Kinderen die mee doen met de kabouterles kunnen ook mee doen, maar dan moet de begeleider natuurlijk mee lopen, net als in de kabouterles.

 

Ponykeuze

Welke pony is jouw lieveling? Zie hieronder het overzicht van al onze bewoners.

Let op! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, dus wees er snel bij om te verzekeren dat jij jouw lieveling krijgt. 

De pony's

Kosten

Het vrij-rijden kost €20,-.

Ieder kind dat wilt rijden dient een eigen 'toegangsbewijs' te kopen. Neem je dus een vriendinnetje mee die ook wil rijden? Dan kan je het uur vrij-rijden niet delen, en moet er dus voor een tweede pony gekozen worden.

Belangrijk!

Wij verwachten dat ieder kind bij ieder bezoek onder eigen begeleiding op de manege is. Vanuit ons wordt deze begeleiding niet geboden. Zonder eigen begeleiding is het helaas niet haalbaar en kunnen wij de veiligheid niet waarborgen.

Corona-Proof

Om het vrij-rijden Corona-Proof te houden gelden de volgende regels:

- Één begeleider per kind
- Geen andere kinderen zonder 'toegangsbewijs'
- Mondkapje dragen verplicht