Ponyrijlessen | Het Zesspan

Ponyrijlessen

----------------

Algemeen

We hebben 60 shetlandpony's met een stokmaat van 90 tot en met 130 cm. Omdat de pony's niet al te groot zijn, hebben we een lengtegrens van 1.60 meter en gewichtsgrens van 50 kilo. Als je net begint met ponyrijden staat de grens op 1.50 meter omdat onze grotere shetjes net te moeilijk zijn om mee te beginnen. 

We hebben de beschikking over 2 binnenbanen, waardoor het qua weersomstandigheden altijd door kan gaan

De basis

Ponyrijden is heel leuk en ontspannend! Er zijn wel een aantal punten waar je van moet weten zodat er minder kans is op ongevallen of blessures. 

 Hier vind je meer informatie. 

Tijdens de les

 Tijdens de les mogen ouders, broertje en zusjes blijven kijken. Om de rust voor de pony's, maar ook in de les, vragen we iedereen zo stil mogelijk te zijn. 

Broertjes en zusjes mogen in de hooiberg spelen en natuurlijk mag je de pony's die in de stal staan aaien en poetsen. Let wel op, pony's met een extra rekje op hun stal mag je met rust laten. 

Ook op de boerderij mag je een kijkje nemen, je mag alleen niet op de kuilen die met autobanden bedekt zijn lopen of spelen. Hier zit voer in voor de koeien als ze in de winter op stal staan. Als je op het plastic loopt dan komen er gaatjes in en gaat het voer overstuur waardoor het niet meer gebruikt kan worden.