Het Zesspan - Shetlandershow voor evenementen

Showgroepen

----------------

Shetlandponystal Het Zesspan geeft niet alleen ponyrijlessen en kinderfeestjes. Ook hebben wij twee showgroepen. Met deze groepen gaan wij regelmatig naar evenementen toe om onze kunsten te vertonen. Zo zijn wij al op onder andere het CHIO in Aachen, Outdoor Gelderland en Indoor Brabant geweest!

De showgroepen oefenen iedere dinsdagavond en staan onder leiding van Mariejanne Meertens en Sanne de Lang.

----------------

Carrousel

De carrouselgroep betaat uit 24 vosbonte shetlandpony's. In deze groep rijden kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Zij rijden een kür op muziek welke zij helemaal uit het hoofd kennen. Zij worden enkel geholpen door fluitsignalen.

De kinderen hebben allemaal een kleurrijke rok, of stoer leren jasje aan.

Flash-a-Flash

De flash-a-flash show is uniek inNederland! Heb je ooit wel eens kinderen 2 pony's tegelijkertijd zien besturen? De kinderen van de flash-a-flashgroep kunnen het! Zij besturen 2 pony's die voor elkaar gespannen zijn. Zij rijden op de achterste pony en besturen tegelijkertijd de voorste. 

Deze groep bestaat uit 12 kinderen en 24 pony's. Net als de carrouselgroep kennen de kinderen de kür uit hun hoofd en worden zij enkel door fluitsignalen aangestuurd. 

Voltige

Voltige is een combinatie tussen turnen en ponyrijden. De pony wordt gelongeerd en kinderen springen op de pony en doen allemaal verschillende kunstjes. Het voltigeteam van Het Zesspan laten een show zien op muziek met 3 á 4 vosbonte pony's.