Sterrenfeestje - Kinderfeestje op de manege

Ponyrijden


Hooiberg spelen

Poetsen


Sterrenfeestje


Met z'n allen tegelijkertijd ponyrijden, de pony's knuffelen, poetsen en versieren, spelletjes en in de hooiberg spelen. Het zijn dé ingrediënten die jouw feestje tot een succes gaan maken!

In onze manege is genoeg ruimte om alle onderdelen binnen te doen, maar als het mooi weer is doen we sommige dingen buiten. Zon of regen, het kan dus altijd door gaan.


Voor wie?

Het Sterrenfeestje is geschikt voor kinderen met weinig of geen pony-rijervaring. Als er kinderen mee doen die dit wel hebben, is dat natuurlijk geen probleem.

Aan het feestje mogen maximaal 12 kinderen mee doen.

Omdat we voornamelijk kleine pony's hebben, hebben we een lengtegrens van 1.60 meter en gewichtsgrens van 50 kilo.


Benodigdheden

Voor het ponyrijden is het fijn als de kinderen allemaal regenlaarzen aan hebben. Wij zorgen natuurlijk voor een cap.

Verder is alles overdekt, maar mocht het koud buiten zijn, dan is het ook wel verstandig om een lekkere dikke jas aan te trekken.

Vier je je feestje in de zomer? Denk er dan aan dat je met slippers niet bij de pony's mag komen. 

Eten

Wij zorgen aan het begin van het feestje voor cake, maar wil je ook na afloop blijven eten? We eten frietjes met een kroket, frikandel of kaassouflé. Ook voor limonade zorgen wij.

Per persoon kost het €4,- om te blijven eten. 

Tijd en planning

Het sterrenfeestje duurt 2,5 uur. Blijf je eten? Dan kan je er nog 3 kwartier bovenop tellen.

De feestjes worden op zaterdag en zondagmiddag gevierd. 


Kosten

Het Sterrenfeestje kost €125,- voor 6 kinderen. Neem je meer feestvierders mee? Dan kost het €13,- per persoon extra.
*max 12 kinderen 

Het programma

Nieuwsgierig hoe het programma er uit ziet? We kunnen het al wel een beetje verklappen.

Ontvangst

We beginnen het feest in de kantine. Cake en drinken staat op tafel en ook de meegebrachte cadeautjes mogen tevoorschijn worden gehaald. Uitpakken maar!
Heeft iedereen cake en drinken op, en zijn de cadeautjes uitgepakt? Dan gaan we door naar het volgende onderdeel.


Poetsen en versieren

De pony's staan klaar voor een heuse massage. De juf legt natuurlijk even uit hoe dat dan precies gaat want er zijn wel veel verschillende soorten borstels. En omdat het feest is staan er lintjes klaar om de pony's te versieren!


Caps opzetten

Zijn de pony's lekker ontspannen? Dan is het tijd voor wat actie. Loop maar mee met de juf, want we gaan een cap op zeten. En dat betekent....


Ponyrijden

We gaan rijden! Dit doen we met alle kinderen tegelijkertijd en iedereen wordt vast gehouden als dat nodig is. Weten jullie al hoe je moet sturen, remmen, stappen en draven? Laat maar zien! Als dit al gesneden koek voor jullie is dan maken we het natuurlijk moeilijker. Bij mooi weer sluiten we af met een rondje buiten rijden 


Spelletjes of knutselen

Na het ponyrijden zetten we de pony's in de stal. Het is afhankelijk van het weer wat we nu gaan doen. Is het mooi weer? Dan gaan we buiten lekker spelletjes doen. Niet zulk mooi weer? Dan blijven we binnen en gaan we iets moois knutselen. 

Hooiberg

Als laatste onderdeel gaan we naar de hooiberg. Lekker rennen en springen... even de energie eruit! Het zou kunnen dat je nog lang na geniet, want als je het goed doet dan vind je het hooi uren na afloop nog terug. 

Eten

Blijven jullie frietjes eten? Dan gaan we snel terug naar de kantine want daar staat het eten en drinken op jullie te wachten. Smullen maar!

Afscheid

Het moment is aangebroken om afscheid te nemen van de pony's. Hopelijk hebben jullie het leuk gehad!!

Meer info of reserveren?
Neem dan contact met ons op.

Kinderfeestje Sterren
Hij/zij wordt
Verstuur