top of page

PONYCURSUS

Doe jij met met één van onze Pony Cursussen? We organiseren verschillende workshops met ieder een ander thema. Wat denk je bijvoorbeeld van een Cursus Grondwerk, of Cursus Carrouselrijden? Of Working Equitation, een cursus Proefgericht Rijden, of Crossen? Het kan niet anders dan dat je nu enthousiast wordt!

De workshop worden op vrijdagavond gegeven, en zijn 3 à 4 keer op rij.

Behendigheid met een pony

Working Equitation

Volgt later

Stel je voor dat je koeien van het land moet halen en dat te paard gaat doen. Onderweg kom je smalle bruggetjes tegen, moet een hek open worden gemaakt en de tijd dringt, want het wordt al donker... Al die onderdelen bij elkaar is Working Equitation: dressuur, springen en behendigheid! 

WhatsApp Image 2020-07-27 at 12.45.34.jp

Crossen

Volgt later

Crossen over bijzondere hindernissen: ontzettend leuk maar ook heel leerzaam! Conditie en balans en vertrouwen tussen zowel ruiter als pony zijn heel belangrijk, en zullen zeker ook tijdens deze cursus aan bod komen.

Meisje in wedstrijdtenue op shetlandpony.

Proefgericht Rijden

Volgt later

 

Wil jij mee doen met een wedstrijd? Dan is de cursus Proefgericht rijden heel handig! Alles in deze cursus wordt bekeken door de ogen van de jury. De puntjes worden op de i gezet, zodat je de jury tijdens de echte wedstirijd een poepie kan laten ruiken.

Cusussen
Grondwerk.jfif

Grondwerk

Volgt later

Bij Grondwerk doe je oefeningen naast de pony, in plaats van er op. Je hebt vast wel eens gehoord dat de pony jouw gedrag spiegelt. Jouw lichaamstaal heeft invloed op de pony. We gaan hiermee aan de slag.  Lukt jou om jou om de pony te laten doen wat jij wilt?

Ook leggen we je alles uit over het gedrag van je pony, en we gaan kijken of dat jouw pony misschien wel een kunstje wil leren.

Carrousel rijden op shetlandpony's

Carrousel Rijden

Volgt later

Met Carrousel rijden rijd je twee aan twee, figuren op muziek. Samenwerking is heel belangrijk bij dit onderdeel, want het moet er natuurlijk zo gestroomlijnd mogelijk uit zien.

We sluiten deze cursus af met een showtje.

bottom of page