top of page

Definitieve Startlijst

De definitieve startlijst is bekend! Check de lijst goed, het kan zijn dat er kleine wijzigingen hebben plaatsgevonden. Iedereen alvast heel veel succes gewenst! 

Zaterdag          Zondag

 

Tijden prijsuitreiking:

Zaterdag          Zondag

Poster.psd (1).png

Onderlinge

Wedstrijd

Zaterdag 1 en 2 juni organiseren wij weer onze onderlinge wedstrijd! Ga jij je paardrij kunsten laten zien aan de jury? Je kan meedoen met dressuur en/of springen. Zelfs de kabouters kunnen meedoen met de wedstrijd! Springen en dressuur is op beide dagen, kabouters en voltige is op zondag.

Lees snel verder voor alle info en om je op te geven! 

Infowedstrijd

Alle info voor jouw wedstrijd!

Voor de wedstrijd

Wij zorgen op 2 manieren ervoor dat jij goed voorbereidt naar de wedstrijd komt: 

- Na inschrijving ontvang je op de manege een wedstrijdboekje, hierin staat het proefje en een uitleg over de oefeningen. 

- Ook kan je bij het een extra privéles erbij reserveren. Dit is heel goed voor de voorbereiding, maar zeker geen must. De privéles rijd je op je wedstrijdpony en kost €30. Let op: deze privelessen zijn in de buitenbak!

- Voor voltige is er een aparte oefenles.

Tijdens de wedstrijd

 

Je mag je een halfuur voor de starttijd melden bij de ingang. In dit halfuur mag je je pony poetsen, en vervolgens 10 minuten voordat je wedstrijd begint losrijden in de bak.

De juf leest in de bak het proefje voor, of helpt met mee met het springparcours. Vergeet daardoor je oortjes niet! De kledingvoorschriften voor de wedstrijd zijn gepoetste laarzen en een veiligheidscap. Het is ook leuk om een witte rijbroek, witte handschoenen en een rood Het Zesspan vest of shirt te dragen, maar het is zeker niet verplicht. Voor voltige mag je turn/sportschoenen aan.

Na de wedstrijd

 

Na de wedstrijd is het nog even wachten op de prijsuitreiking. 

De tijden van de prijsuitreiking worden enkele dagen voor de wedstrijd bekend gemaakt. 

Ponykeuze

Niet iedere pony mag mee doen met ieder niveau. Daarom kan je bij het aanmelden aangeven in welk niveau je rijdt. Je krijgt dan pony's te zien waaruit je kan kiezen. Bij onderstaande link zie je alvast een beschrijving van alle pony's, misschien maakt dat de keuze wat makkelijker

 

We doen ons best om iedereen op hun lievelingspony te laten rijden, maar de pony's mogen natuurlijk niet teveel belast worden. Je moet daarom ook een 2e en 3e voorkeur opgeven bij het aanmelden.

Voor voltige kiezen wij een pony.

Dressuurwedstrijd

Bij de dressuurwedstrijd rijden de deelnemers figuren en verschillende gangen. De volgorde hiervan staat in de dressuurproef en wordt voorgelezen door de juf die in de bak staat. De jury let op dat dit zo netjes mogelijk gebeurt, en geeft je punten per onderdeel.

 

Je ontvangt na inschrijving een boekje op de manege waarin je je proef kan vinden. Daarin staat ook alles uitgelegd wat er van je verwacht wordt. Je kan met dat boekje bijvoorbeeld in je eigen tuin het proefje goed oefenen. Je kan er ook voor kiezen om een privéles te plannen om het proefje te oefenen. Dit is natuurlijk heel erg goed ter voorbereiding, maar zeker geen must. Deze privélessen worden gegeven in de buitenbak.

Deelname kost €19,50.

Springwedstrijd

De springwedstrijd is voor de echte waaghalzen! De deelnemers leggen twee keer een spingparcours af, waarbij de jury de tijd bij houdt, en kijkt naar de rijvaardigheid van de ruiter. Je legt het parcours in totaal 2 keer af. Voor de wedstrijd begint mag je het parcours verkennen. Nog even zelf een rondje oefenen en de hindernissen proefspringen. Het parcours verkenennen is zonder pony. De tijden voor het parcours verkennen worden enkele dagen voor de wedstrijd bekend gemaakt. 

Deelname kost €19,50.

 Je mag aan deze wedstrijd mee doen vanaf de doorstroomles. Indien nodig worden de kinderen tijdens de wedstrijd geholpen.

Je kan er ook voor kiezen om een privéles te plannen om het springen te oefenen. Dit is natuurlijk heel erg goed ter voorbereiding, maar zeker geen must. Deze privélessen worden gegeven in de buitenbak.

Springwedstrijd
Dressuur
Kaboute

Kabouterwedstrijd

Ook de jongste talenten tussen de 3 en 5 jaar mogen hun kunsten aan de jury laten zien! Dit wordt natuurlijk heel spelenderwijs gedaan: een stukje draven, sturen en gymmen op de pony. Uiteraard worden de kinderen geholpen.

De kabouterwedstrijd wordt alleen gehouden op zondag 2 juni.

Deelname kost €19,50.

Voltigewedstrijd

Ben jij ook zo'n fan van voltige (turnen op de pony)? Dan is dit iets voor jou! De wedstrijd is geschikt voor zowel beginners als ervaren voltigeurs. Je hoeft niet op voltige te zitten om mee te doen. Deelname kan vanaf 5 jaar. Tijdens de wedstrijd verdelen we de groepen in op niveau.

 Om helemaal goed voorbereid aan je wedstrijd te beginnen hoort er een oefenles bij. Hierbij leggen we je alles uit hoe de wedstrijd in zijn werking gaat, en oefenen we alvast alle oefeningen die je gaat laten zien!

- 17 mei 18:15-19:00 uur (alle niveaus)

- 31 mei 18:15-19:00 uur (alle niveaus)

- 16 mei 18:30-19:15 uur (voltige niveau 3)

De voltigewedstrijd wordt alleen gehouden op zondag 2 juni.

Deelname kost €32,50, dit is inclusief de oefenles.

voltige

Proefjes

proven
bottom of page