top of page

Voorlopige Startlijst

De voorlopige startlijst is bekend! Check goed de tijd waarop je mag starten. De definitieve versie volgt vrijdag 1 maart. Er kunnen dan kleine wijzigingen hebben plaatsgevonden, houd de website dus goed in de gaten.

Poster.psd.png

Onderlinge

Wedstrijd

Zaterdag 2 en zondag 3 maart organiseren wij weer onze onderlinge wedstrijd! Ga jij je paardrij kunsten laten zien aan de jury? Je kan meedoen met dressuur en/of springen. Zelfs de kabouters kunnen meedoen met de wedstrijd! Springen en dressuur is op beide dagen, kabouters zijn op zondag.

Lees snel verder voor alle info en om je op te geven! 

Infowedstrijd

Alle info voor jouw wedstrijd!

Voor de wedstrijd

Wij zorgen op 2 manieren ervoor dat jij goed voorbereidt naar de wedstrijd komt: 

- Na inschrijving ontvang je op de manege een wedstrijdboekje, hierin staat het proefje en een uitleg over de oefeningen. 

- Ook kan je bij het een extra privéles erbij reserveren. Dit is heel goed voor de voorbereiding, maar zeker geen must. Wij nemen zodra we de pony-indeling af hebben contact met je op zodat je de privéles zal rijden op de pony van jouw wedstrijd. De privéles kost €30. Let op: deze privelessen zijn in de buitenbak!

Tijdens de wedstrijd

 

Je mag je een halfuur voor de starttijd melden bij de ingang. In dit halfuur mag je je pony poetsen, en vervolgens 10 minuten voordat je wedstrijd begint losrijden in de bak.

De juf leest in de bak het proefje voor, of helpt met mee met het springparcours. Vergeet daardoor je oortjes niet! De kledingvoorschriften voor de wedstrijd zijn gepoetste laarzen en een veiligheidscap. Het is ook leuk om een witte rijbroek, witte handschoenen en een rood Het Zesspan vest of shirt te dragen, maar het is zeker niet verplicht. 

Na de wedstrijd

 

Na de wedstrijd is het nog even wachten op de prijsuitreiking. 

De tijden van de prijsuitreiking worden enkele dagen voor de wedstrijd bekend gemaakt. 

Ponykeuze

Niet iedere pony mag mee doen met ieder niveau. Daarom kan je bij het aanmelden aangeven in welk niveau je rijdt. Je krijgt dan pony's te zien waaruit je kan kiezen. Bij onderstaande link zie je alvast een beschrijving van alle pony's, misschien maakt dat de keuze wat makkelijker

 

We doen ons best om iedereen op hun lievelingspony te laten rijden, maar de pony's mogen natuurlijk niet teveel belast worden. Je moet daarom ook een 2e en 3e voorkeur opgeven bij het aanmelden.

Dressuurwedstrjd

Dressuurwedstrijd

Bij de dressuurwedstrijd rijden de deelnemers figuren en verschillende gangen. De volgorde hiervan staat in de dressuurproef en wordt voorgelezen door de juf die in de bak staat. De jury let op dat dit zo netjes mogelijk gebeurt, en geeft je punten per onderdeel.

 

Je ontvangt na inschrijving een boekje op de manege waarin je je proef kan vinden. Daarin staat ook alles uitgelegd wat er van je verwacht wordt. Je kan met dat boekje bijvoorbeeld in je eigen tuin het proefje goed oefenen. Je kan er ook voor kiezen om een privéles te plannen om het proefje te oefenen. Dit is natuurlijk heel erg goed ter voorbereiding, maar zeker geen must. Deze privélessen worden gegeven in de buitenbak.

Deelname kost €19

De wedstrijd is helaas vol

Springwedstrijd

De springwedstrijd is voor de echte waaghalzen! De deelnemers leggen twee keer een spingparcours af, waarbij de jury de tijd bij houdt, en kijkt naar de rijvaardigheid van de ruiter. Je legt het parcours in totaal 2 keer af. Voor de wedstrijd begint mag je het parcours verkennen. Nog even zelf een rondje oefenen en de hindernissen proefspringen. Het parcours verkenennen is zonder pony. De tijden voor het parcours verkennen worden enkele dagen voor de wedstrijd bekend gemaakt. 

Deelname kost €19

 Je mag aan deze wedstrijd mee doen vanaf de doorstroomles. Indien nodig worden de kinderen tijdens de wedstrijd geholpen.

Je kan er ook voor kiezen om een privéles te plannen om het springen te oefenen. Dit is natuurlijk heel erg goed ter voorbereiding, maar zeker geen must. Deze privélessen worden gegeven in de buitenbak.

De wedstrijd is helaas vol

Springwedstrijd
Kabouter

Kabouterwedstrijd

Ook de jongste talenten tussen de 3 en 5 jaar mogen hun kunsten aan de jury laten zien! Dit wordt natuurlijk heel spelenderwijs gedaan: een stukje draven, sturen en gymmen op de pony. Uiteraard worden de kinderen geholpen.

De kabouterwedstrijd wordt alleen gehouden op zondag 3 maart.

Deelname kost €19

De wedstrijd is helaas vol

bottom of page