top of page

Definitieve startlijst

De definitieve startlijst is bekend! Klik op onderstaande button om hem te bekijken. Er is het een en ander verschoven, check dus goed je starttijd!

Pas de deux wedstrijd bij Shetlandponystal Het Zesspan

Pas de Deux

Zaterdag 13 januari

Heb jij altijd al net als Britt Dekker een kür op muziek willen rijden? Maar durf je niet alleen? Of wil jij graag samen met je zusje, broertje of beste paardrijvriend(in) een proef op muziek rijden? Dan is dit echt wat voor jou!

Met de Pas de Deux wedstrijd rijd je met z'n tweeën een proef op muziek. Uiteraard kijkt er een echte jury mee. Ook hoort er een oefenles bij. Dit kan je met één van onze juffen doen, maar als je het onder eigen begeleiding wilt doen, is dat ook prima. 

Voor wie

Iedereen mag meedoen met de Pas de Deux, en de wedstrijd is voor alle niveaus. Ook kan je meedoen als je niet bij ons rijdt. 

Oefenen

Bij deelname zit een half uur oefenen inbegrepen: dit is een half uur oefenen op jullie wedstrijdpony's in de buitenbak. Je krijgt oortjes en een microfoontje mee zodat één van jullie ouders instructies kan geven en over jullie oortjes kan laten horen.

Voor het oefenen nemen we contact op om een datum te prikken. 

Wil je toch een juf bij het oefenen er bij? Dan betaal je als duo €20,- extra.

Wanneer

De Pas de Deux is op zaterdag 13 januari. De start tijden zullen ongeveer tussen 15:00 en 20:00 uur zijn.

Kosten

Deelname kost €27,50 per persoon. Dit is inclusief het half uur oefenen onder eigen begeleiding.

Kleding

Muziek

Proeven

Klik op jouw niveau voor de juiste proeven. Per niveau heb je verschillende proeven, je mag er zelf een uitkiezen.

- Kleine Bak (bak 1)

- Doorstroom (bak 2)

- Grote Bak (bak 3)

- (Half) Gevorderd (bak 4/5)

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen muziek. De muziek moet vooraf in mp3 of wav bestand, per mail (wetransfer evt.) worden aangeleverd. Probeer bij de muziek keuze rekening te houden met het ritme van de gangen. Probeer dus je proef en muziek op elkaar af te stellen. Dit maakt je galop net een stukje spannender of je figuur net een stuk grappiger. Ook wordt door de jury op de muziek gelet, als dat allemaal lekker in elkaar overloopt krijg je ook hier extra punten voor.

Het rijden met een cap en rijlaarzen of jodphurs met chaps is verplicht. De kleuren voor de rijbroek en bovenkleding zijn vrij. Verkleden mag en dit kan ook extra punten opleveren! Let wel op dat de kleding geen losse wapperende flodders heeft of te harde geluiden maakt (ritselen, rinkelen enz.). Houd het diervriendelijk, de pony’s kunnen veel hebben maar het blijven vluchtdieren blijven) verf en haarkrijt bij de pony’s hebben wij liever niet. Maar leuke gekleurde lintjes in de manen mogen zeker! Het gebruik van bandages/peesbeschermers is niet toegestaan.

Voorlezen

Je mag zelf kiezen of dat jullie eigen begeleider (ouderd) de proef voor leest tijdens de wedstrijd, of dat wij dit voor jullie doen. Juf Noa heeft nog een aantal tips voor het voorlezen:

Special Guests

Aanmelen

Tijdens de Pas de Deux wedstrijd komen juf Noa en juf Eline een Pas de Deux rijden. Super gaaf! Kom je kijken? Op de startlijst vind je hoe laat de show ongeveer is.

bottom of page