Het Zesspan - Over Ons

Over ons

----------------

Ans Meertens kwam in 1986 in Kerk-Avezaath wonen. Zij werkte op de boerderij maar had ook een aantal shetlandpony's en haar eigen paard. Naast het paardrijden reed zij ook aangespannen met een zesspan of zelfs een achtspan. Met de koets ging ze vaak naar demonstraties of wedstrijden. Regelmatig gingen kinderen uit de buurt mee naar shows. Eigenlijk tegelijkertijd is ze begonnen met een paar lesjes geven aan kinderen. Hiervoor gebruikte ze natuurlijk haar shetlandpony's. Onze oude oma Zitalientje heeft daar ook nog in gelopen. 

In de loop der tijd groeide het aantal kinderen en werd naast de buitenbak ook een binnenbak gebouwd. Van een beperkt aantal lesjes groeide het uit naar volle lesmiddagen en er werd een carrousel en flash-a-flash groep opgezet waar shows mee werden gereden. 

In 1996 werd Ans ziek en bleek een hersentumor te hebben. Heel lang heeft ze de manege draaiende kunnen houden, toch is ze in 2006 overleden. Haar dochter, Mariejanne Meertens was destijds 16 jaar en had de manege door Ans' ziekte de laatste 2 jaar al steeds meer overgenomen. Zij besloot om het bedrijf door te laten gaan en heeft keihard gewerkt om de manege tijdens haar middelbare school en MBO opleiding draaiende te houden.

Nu is Mariejanne fulltime werkzaam en hoofd-instructrice op de manege. Natuurlijk niet alleen, want zonder alle andere enthousiaste juffen was dit allemaal niet gelukt. Nog steeds eindigen de pony's op de manege op 'ientje'. En dat geldt niet alleen voor de merries... Er is wel een hoop veranderd in al die jaren. Er is een tweede binnenbak, een kantine en er zijn meer bonte viervoeters op de manege gekomen

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Virtuele Tour

Er is een virtuele tour van de manege gemaakt. Ontzettend gaaf! Met dank aan Studio Richard Hulshof.

 
 

Omroep Gelderland op Bezoek

In 2011 is er een filmpje opgenomen voor Gelderse Koppen. Het is alweer even geleden, maar hij blijft leuk!