top of page

Proefjes Voltige

Tijdens de wedstrijd laat je 2 verschillende onderdelen, de verplichte oefening en de vrije kür. Eerst laat iedereen zijn verplichte oefening zien. Hierbij vertelt de juf welke oefeningen je moet laten zien, en de jury geeft je punten hoe mooi je deze uitvoert. De volgorde hoef je niet per sé uit je hoofd te weten, maar probeer wel te weten hoe je de oefening moet doen.

 

Na de verplichte oefening krijg je de vrije kür. Met dit onderdeel mag je zelf kiezen welke oefening je aan de jury wilt laten zien. Ook bepaal jij of het in stap, draf of galop wordt uitgevoerd. Je mag 5 verschillende oefeningen laten zien. Je vertelt bij elke oefening aan diegene die de longeerlijn vast heeft in welke gang je de oefening wilt doen.

 

Maak het jezelf niet te makkelijk maar zeker ook niet te moeilijk. Soms kun je een oefening beter in stap laten zien en dan heel netjes, dan iets in draf/galop en dat je dan heel erg wiebelt.

Verplichte Oefeningen

 

Opsprong in stap
Vrije zit(stap/draf/galop)

Hurken(stap/draf)
Knielen(stap/draf)
Molen(stap/draf)
Met 1 of 2 hand(en) rondjes draaien(draf/galop)
Afsprong (stap)

Opties vrije kür

Voor dit niveau hebben we ervoor gekozen om nog een keer de verplichte oefening te laten zien.

  1. Opsprong in stap

  2. Vrije zit (stap/draf/galop)

  3. Bank (stap/draf)

  4. Halve vlag (stap/draf)

  5. Molen (stap)

  6. Met 1 of 2 hand(en) rondjes draaien (draf/galop)

  7. Afsprong (stap)

Tot slot:

Maak het jezelf niet te makkelijk, maar zeker ook niet te moeilijk. Soms kun je een oefening beter in stap laten zien en dan heel netjes, dan iets in draf of galop en wiebelend.

Mocht je van je pony afglijden: dat geeft helemaal niks. We doen de oefening gewoon nog een keer opnieuw.

Het kan zijn dat je op een andere pony zit met de wedstrijd, dan tijdens het oefenen. Tip: schrijf op je hand de oefeningen die je wilt laten zien voor de vrije kür.

Voorbeeld oefeningen

bottom of page