top of page
WhatsApp Image 2021-04-19 at 17.28.38.jp

De Makers

van het project

Cees Slings wilde iets voor zijn dochter Vera, en dat idee werd steeds groter en groter... 

De Muziek

In 1988 schreef componist, arrangeur en producer Cees Slings een 'tune' voor zijn zoon Marc: Marc's Party, een zogenaamd 'instrumental'. Dus een liedje zonder zang.

Toevallig (of juist niet toevallig) viel Marc's Party erg in de smaak bij de mensen die muziek uitzoeken voor tvprogramma's en werd Marc's Party eigenlijk een (TV) hit.

 

In 2018 besloot Cees ook iets voor zijn dochter Vera (10 jaar) te componeren, maar wat voor tune moest het gaan worden? Omdat Vera een ontzettende paardenliefhebber is en al van haar derde jaar rijdt bij Shetlandponystal Het Zesspan, besloot hij dat het een liedje moest worden dat ging over paarden. Maar ja, met paarden en pony's kan je zoveel doen, dus waar moest dit liedje dan over gaan? Over dressuurpaarden (waar Cees toevallig veel vanaf weet), over De Koetsier van de Koning of over Spring- of Eventing paarden?

 

En moest het dan wel over paarden gaan? Waarom niet over pony's? En wat voor pony's dan? Shetlandpony's, Welshpony's, over New Forestpony's, over IJslandpony's of over die stoere Fjordpony's?

 

Cees bedacht wel 100 verschillende paarden of pony-onderwerpen maar ja, dan moet je ook 100 verschillende liedjes schrijven. Dat was natuurlijk wel iets te veel van het goede dus besloot hij de 12 beste tekstideetjes die hij had bedacht en geschreven op muziek te zetten. Dat deed hij weer samen met de beste arrangeurs, producers en componisten waar hij al jaren mee samenwerkt. En natuurlijk werden ook de beste studiomusici uitgenodigd om mee te kunnen spelen.
 

Ook vroeg Cees daarna aan Ruud Mulder (destijds gitarist van Spargo - You and Me - en componist van heel veel televisie-showtunes) om Het Zesspan Kinderkoor samen te stellen, met auditities natuurlijk. Er spelen natuurlijk nog andere beroemde gastmusici mee, uit de pop, de klassieke en de cabaret hoek, maar wie dat zijn verklappen we nu nog even niet. Degene die al wel bekend zijn, worden onderaan deze pagina vermeldt.

Toen Cees over een cd ging nadenken bedacht hij iets anders: een USB-stick in de vorm van een Schleich Shetlandpony, want daarop kon hij naast de muziek ook de teksten kwijt, en ook iets met beeld doen. Ja, en video-clips natuurlijk!

En hoe zullen we die USB Schleichpony verpakken? Met een heus stripalbum natuurlijk.

De Zesspanstrip

Cees zocht naar de allerbeste paarden en kinderillustrator. Na lang zoeken vond hij uiteindelijk Melanie Broekhoven! Als je een boek hebt wat over paarden, pony's en meidenavonturen gaat, dan is de kans groot dat Melanie daar de illustraties voor heeft gemaakt. Kijk maar even in de boeken die je hebt! Wedden dat je daar Melanie Broekhoven bij de illustraties zal zien staan?

Melanie wilde eigenlijk al heel lang een strip maken en met het idee en verhaal van Cees ging ze vrolijk aan de gang. Cees schreef het verhaal, en dat verhaal is best bijzonder. Het verhaal is een mix tussen fictie (fantasie) en nonfictie (waarheid). De verhalen van Annemarie en Mariejanne van Shetlandponystal Het Zesspan waren een bron voor het eerste verhaal van deze stripserie: Avonturen op Het Zesspan. Waargebeurd dus!

'De Twee Identieke Shetlanders' is de eerste titel van deze nieuwe serie stripboeken en wordt uitgegeven in een prachtig mooi hardcoveralbum met linnenrug en een speciale ex-libris.

Avonturen op Het Zesspan - 'Deel 1 - De Twee Identieke Shetlanders'

De jonge chauffeur Tom begint aan z'n eerste klus bij het Internationale Paardentransportbedrijf Marcel Jordan. Hij moet 3 paarden ophalen in Engeland: De nieuwe 'droom' shetlandpony voor Het Zesspan en het nieuwe springpaard en z'n shetlandmaatje voor eventingruiter Brigit. Voor Tom lijkt het een droomtripje te worden. Hij ontmoet een oud schoolvriendinnetje en raakt helemaal verliefd. Maar zijn trip loopt helemaal in de soep. Tom verliest de vrachtbrieven en de paardenpaspoorten. Uiteindelijk arriveren de paarden wel op hun adres, maar ja... voor wie is welke shetlandpony?

Cees Slings als stripfiguur in auto

Componist, producer, arrangeur

Vader van Vera die al vanaf haar 4e bij Het Zesspan rijdt.

Muziek+strip

Cees Slings

Cees Slings
Cees

Cees schreef in het verleden heel veel tunes en leaders voor bekende televisieprogramma's, tv-dramaseries, spelshows, documentaires en wildlife films. Maar ook bij het 'paardenpubliek' is Cees bekend.

In 1996 vind een wereldpremière plaats als Cees de muziek componeert voor een paard: Bonfire's Symphony. Met deze muziek wint de inmiddels heel bekende dressuuramazone Anky van Grunsven op de Olympische Spelen de zilveren medaille in Atlanta (1996), en de Olympisch Gouden medaille in de kür op de muziek in Sydney 2000 en opnieuw een Olympisch gouden medaille in Athene 2004. De muziek die Cees voor Anky schreef is inmiddels wereldberoemd geworden in de paarden en dressuurwereld.

In 2002 componeert Cees in opdracht de muziek voor Dierenpark Amersfoort die drie nieuwe thema elementen in haar park heeft gebouwd: muziek voor de Japanse tuin, De Stad Der Oudheid en de Kashba. Die muziek heeft zoveel succes dat het Dierenpark Amersfoort aan Cees vraagt om een CD te maken met daarop allemaal liedjes over speciale dieren in het park. Van de CD Knuffelpleinliedjes die Cees daarna produceert worden bijna 150.000 exemplaren verkocht.

In 2004 produceren Slings & Kerkhof de DVD/CD 'Anky's Music: From Atlanta to Athens'. Op de DVD staat o.a. 'The Making of L'Esprit CHanson': de winnende freestyle op de Olympische Spelen van Athene en een documentaire waarin alle zeven beroemde muziekkuren van Van Grunsven, die het duo in de periode 1996 tot en met 2004 voor haar maakten, worden belicht door de makers én opdrachtgevers Anky van Grunsven en haar trainer/coach Sjef Janssen. Wereldwijd zijn er 140.000 kopiën verkocht.

Anky's Music DVD Victor Kerkhof en Cees Slings
Knuffelpleinliedjes
Melanie Broekhoven

Melanie Broekhoven

Melanie

Illustrator Melanie Broekhoven heeft al meer dan 450 kinderboeken van tekeningen voorzien. Grote kans dat je werk van haar in je boekenkast hebt staan! Ken je bijvoorbeeld Floortje? Of de paardenserie Evi? Je raadt het al: dat is van Melanie.

Al sinds Melanie een potlood kon vasthouden was ze aan het tekenen. Illustreren was haar dan ook op het lijf geschreven. Na haar academieopleiding maakte ze jarenlang reclametekeningen voor advertenties van een groot Rotterdams warenhuis en verschillende bekende winkelketens. Naar aanleiding daarvan werd ze in 1992 benaderd door uitgeverij Kluitman. Na haar eerste opdracht volgden snel meer opdrachten voor een aantal series, en ook bij andere uitgeverijen. Geleidelijk aan kreeg het illustreren van kinderboeken de overhand op het reclamewerk.

Naast kinderboeken zijn er ook educatieve boekjes voor beginnende lezers vormgegeven met haar illustraties. Een ABC- en een 123-boekje, LOL in cijfers en letters staan boordevol tekeningen van haar hand.

Wil je meer van Melanie zien? Kijk dan op haar website!

Paardenserie Evi - Melanie Broekhoven
Keet - Melanie Broekhoven
bottom of page