top of page

Voltigewedstrijd

Ben jij ook zo'n fan van voltige? Schrijf je dan snel in voor onze voltigewedstrijd! Op zaterdag 14 januari strijden we om een mooie medaille. De wedstrijd is geschikt voor zowel beginners als ervaren voltigeurs. Je hoeft niet op voltige te zitten om mee te doen. Deelname kan vanaf 5 jaar. Tijdens de wedstrijd verdelen we de groepen in op niveau.

 

Om helemaal goed voorbereid aan je wedstrijd te beginnen hoort er een oefenles bij. Hierbij leggen we je alles uit hoe de wedstrijd in zijn werking gaat, en oefenen we alvast alle kunstjes die je gaat laten zien! Rijd je al in voltige groep 3 of 4? Dan hebben we een aparte oefendag bij juf Sanne.

Deelname kost €32,50, dit is inclusief de oefenles. 

De extra oefenlessen duren 45 minuten en geven we op de volgende data:

- Vrijdag 30 december 18:15 uur
- Dinsdag 3 januari 14:00  uur
- Vrijdag 6 januari 13:30 uur (VOL)

- Woensdag 11 januari 16:50 uur

- Donderag 12 januari 19:15 (voor kids die in voltige groep 3 of 4 rijden)

Meisje staat op pony
Meisje zit achterstevoren op een pony
Meisje doet een voltigeoefening op een pony.

Tijdens de wedstrijd

Tijdens de wedstrijd laat je 2 verschillende onderdelen, de verplichte oefening en de vrije kür. Eerst laat iedereen zijn verplichte oefening zien. Hierbij vertelt de juf welke oefeningen je moet laten zien, en de jury geeft je punten hoe mooi je deze uitvoert. De volgorde hoef je niet per sé uit je hoofd te weten, maar probeer wel te weten hoe je de oefening moet doen. 

Na de verplichte oefening krijg je de vrije kür. Met dit onderdeel mag je zelf kiezen welke oefening je aan de jury wilt laten zien. Ook bepaal jij of het in stap, draf of galop wordt uitgevoerd. Je mag 5 verschillende oefeningen laten zien. Je vertelt bij elke oefening aan diegene die de longeerlijn vast heeft in welke gang je de oefening wilt doen. 

Maak het jezelf niet te makkelijk maar zeker ook niet te moeilijk. Soms kun je een oefening beter in stap laten zien en dan heel netjes, dan iets in draf/galop en dat je dan heel erg wiebelt.

Oefeningen

Klik hieronder om alle oefeningen per niveau terug te vinden.

 

Kleding

Je kunt het beste strakke kleding aantrekken waarin je goed kan bewegen, bijvoorbeeld een legging met je Zesspan-shirt die je dan in je broek draagt. Omdat het koud kan zijn, is het wel fijn om een shirt met lange mouwen er onder te doen. Het liefst zien we turnschoentjes en anders trek je je sportschoenen aan. Met deze kleding kan de jury de oefeningen goed beoordelen. Je haren zijn vast in een staart, vlecht of knot. Let wel op dat je je cap nog goed op kan. Ook mag je je sieraden vandaag achterwege laten. 

Poster voltigewedstrijd
bottom of page