Het Zesspan - Spelenderwijs groepsles op de manege

Van maandag tot en met zaterdag worden er groepslessen gegeven. De lessen duren een half uur, plus 10 minuten om op en af te stappen. Je bent dus 40 minuten bij je pony. De kosten voor een ponyrijles zijn €9,-.

De kinderen worden in verschillende niveaus gedeeld. De beginnerslessen worden gehouden in een kleine bak van de manege. De lessen van een niveau hoger, de doorstroomlessen, worden gehouden in een groter gedeelte van de bak. De hogere niveaus rijden in de grote bak.

Voor het ponyrijden heb je helemaal niet zoveel nodig. Je kan natuurlijk meteen rijlaarzen en een rijbroek aanschaffen, maar als je regenlaarzen hebt en een legging of joggingbroek, dan is dat ook goed. Verder kan je de eerste 3 maanden een cap bij ons lenen. Daarna moet je er wel één aanschaffen. Let hierbij op dat de cap een CE-EN 1384 of VG1 01.040 keurmerk heeft.

In de winter kan het wel eens zo koud zijn dat je niet zoveel grip meer hebt op de teugels. Ook kan je blaren krijgen. Daarom zijn er speciale handschoenen met nopjes. Deze zijn niet verplicht maar kan wel handig zijn.

Tijdens de les rijden wij met oortjes in  (met normale mini-jack plug, geen iPhone aansluiting). Alle ruiters zijn verplicht om deze te dragen en zullen ingeplugd worden in een ontvangertje waardoor de juf te horen is. Mocht je geen oortjes bij hebben, zijn deze ook te verkrijgen aan de balie of in de webshop. We hebben gemerkt dat de kinderen zich beter kunnen concentreren tijdens de les met oortjes in, en er meer rust op de manege heerst. 

----------------

Natuurlijk doen we niet iedere week hetzelfde in de les. Minstens 1x per maand maken we er een andere les van. Dit kan een springles zijn, maar ook gym op de pony, een poetsles, carrousel rijden, spelletjes op de pony of voltige. 

----------------

Wil je een keer een proefles inplannen? Op deze pagina vind je alle mogelijkheden.