Groepsles

 • Vanaf 5 jaar

 • Spelenderwijs leren ponyrijden

 • Maandag tot en met zaterdag

 • Wij zadelen de pony's op:

 • Extra tijd om te borstelen dus!

 • Veel begeleiding door zowel juf als haar assistent

62

Lieve Shetlandpony's

6

Dagen per week les

5

Verschillende niveaus

45

Enthousiaste juffen en begeleiders

Van maandag tot en met zaterdag worden er groepslessen gegeven. De lessen duren een half uur, plus 10 minuten om op en af te stappen. Je bent dus 40 minuten bij je pony. De kosten voor een ponyrijles zijn €11,- in een abonnement of €12,- voor een losse les.

Leer spelenderwijs ponyrijden! Minstens 1x per maand maken we er een andere les van. Dit kan een springles zijn, maar ook gym op de pony, carrousel rijden, spelletjes op de pony of voltige.
 

De kinderen worden in verschillende niveaus gedeeld. De beginnerslessen worden gehouden in een kleine bak van de manege. De lessen van een niveau hoger, de doorstroomlessen, worden gehouden in een groter gedeelte van de bak. De hogere niveaus rijden in de grote bak. Bij de eerste 2 niveaus hebben de kinderen naast de juf ook een assistent in de bak voor extra begeleiding.

Voor het ponyrijden heb je helemaal niet zoveel nodig:

 • Legging of trainingsbroek
  Je kan natuurlijk meteen rijlaarzen en een rijbroek aanschaffen, maar dit is niet nodig. 

 • Cap kan je lenen
  De eerste 3 maanden mag je een cap bij ons lenen. Daarna moet je er wel zelf 1 meenemen. Let er op dat de cap een CE-EN 1384 of VG1 01.04 keurmerk heeft. 

 • Oortjes
  De kinderen rijden bij ons met oortjes in zodat ze de juf goed kunnen horen. De oortjes moeten een mini-jack plug hebben. dus geen iPhone aansluiting. Je krijgt van de juf een ontvangertje waar je het in kan steken. Mocht je geen oortjes bij hebben, dan zijn ze ook te verkrijgen bij de balie of in de webshop.
  Met de oortjes in concentreren de kinderen zich beter, en het is heel rustig voor de pony's.

   

Verder zijn speciale rij-handschoentjes handig zodat je meer grip hebt om de teugels vast te pakken, en je geen zere handen krijgt. Ze zijn dus niet verplicht, maar wel aan te raden. Ze zijn eventueel bij ons te koop in de kantine. 

Plan jouw groepsles!

Je kan losse lessen plannen via de kalender.  Bij al deze groepen is het mogelijk om mee te doen. 

Weet je al zeker dat je wilt inschrijven voor een vast plekje? Nog leuker! Vul dan het inschrijfformulier in via onderstaand formulier.